Ducati

Smart jacket

optimale veiligheid

Het Ducati Smart Jacket; een innovatief en revolutionair mouwloos vest dat gebruik maakt van de bekende D-air® airbagtechnologie van Dainese in een versie met graphics die speciaal voor Ducati zijn gemaakt.

Ducati Smart Jacket garandeert een hoog niveau van veiligheid in vergelijking met de geldende normen, dankzij het onderzoek en de technologie die gebruikt wordt in de leren racepakken van de MotoGP rijders. Het resultaat is een veelzijdig vest, geschikt voor elke motorrijder en voor alle soorten gebruik op de weg, verkrijgbaar in zowel mannen- als vrouwenversies. Het vest kan zowel over of onder elke motorjas gedragen kan worden, zonder dat er enige vorm van verbinding met de motor nodig is.

De werking van het vest wordt geregeld door de elektronische regeleenheid die de gegevens 1.000 keer per seconde analyseert. Het systeem gaat zodra je de motor start vanuit de stand-by stand in de actieve stand. Bij de actieve stand detecteert de elektronische regeleenheid autonoom gevaarlijke situaties zoals slippen, high-siding van een rijder, kop-staartbotsing, botsing met een ander object of botsing met een tot stilstand gebracht voertuig, en activeert het beschermingssysteem van de rijder.

Dankzij de veststructuur met interne microfilamenten gepatenteerd door Dainese, wordt de airbagzak op een uniforme en gecontroleerde manier opgeblazen over het gehele oppervlak, waardoor een schild ontstaat dat zich om het lichaam wikkelt en de bescherming van de aangegeven gebieden garandeert. De airbag biedt bescherming die gelijk is aan die van zeven rugprotectoren van niveau 1, zonder dat er een harde beschermer in zit.

Het Ducati Smart Jacket is een extreem licht en praktisch kledingstuk, dat, zodra u van de motor stapt, gemakkelijk kan worden opgevouwen en opgeborgen in een zijkoffer of rugzak. Het heeft een batterijduur van 26 uur en kan, als hij leeg is, gemakkelijk worden opgeladen via elke usb-aansluiting.

 

Het Smart Jacket is in zowel heren als dames uitvoering beschikbaar in de maten XS t/m XXL .
De prijs is: € 624,00

PERSOONLIJKE ERVARING

Ducat Smart Jacket

Leonie heeft sinds dit seizoen ook het Ducati Smart Jacket. 

Ik draag het vest over mijn leren Ducati Company C3 jas. Het vest is super makkelijk in gebruik. Je sluit de rits en magneet knoop waardoor het vest aan gaat. Eerst zie je dat het vest goed functioneert dmv de controle lampjes. Daarna zie je hoe vol de batterij nog is, het led lampje laat dan 5x een kleur zien die correspondeert met het percentage van de batterij. (5x groen betekend 70-100% vol, 5x geel : 20-70%, 5x rood: minder dan 20%)
Daarna gaat het vest automatisch in de stand-by modus, dit zie je doordat het ledlampje constant blauw kleurt. 
Zodra je de motor start gaat het vest in de actieve stand en voel je de trilfunctie (zodat je ook als je het vest onder je jas draagt, voelt dat deze in de actieve modus staat). Ook veranderd de kleur van het ledlampje in constant groen.
Tijd om lekker te rijden!